Rijsberman genomineerd voor 'Groenste Politicus'

Geschreven door Redactie

Gedeputeerde Michiel Rijsberman (D66) is genomineerd voor Groenste Politicus van 2018. Die verkiezing wordt voor de elfde keer gehouden door Natuurmonumenten. In 2016 werd Rijsberman ook al genomineerd, maar toen greep hij naast de prijs.

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart maken dit jaar alleen provinciale politici kans op de titel. Natuurmonumenten nomineerde tien kanshebbers die zich in 2018 hardmaakten voor natuur en landschap in hun provincie.

Rijsberman is genomineerd, omdat hij zich onder meer inzet tegen voedselverspilling en hij kondigde deze maand een 'geitenstop' af. In Flevoland worden nieuwe geitenhouderijen geweerd vanwege gezondheidsrisico's. Verder speelde de politicus volgens Natuurmonumenten een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Marker Wadden en de aanmelding van Nieuw Land als Nationaal Park

Op de website www.groenstepoliticus.nl kan op de genomineerden worden gestemd. Uit de drie kandidaten die de meeste stemmen krijgen, kiest een vakjury de Groenste Politicus van het jaar. De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 maart.