Minidocumentaire ‘PLEK – iets van mijzelf’ over jeugdhulp in Flevoland gelanceerd

Geschreven door Redactie

Zes jongeren uit Flevoland vertellen in de minidocumentaire ‘PLEK – iets van mijzelf’ over hun woonplaats en hun ervaringen met jeugdhulp. Diantha uit Almere is een van hen. Voor de film brachten de jongeren hun eigen ideeën in. Variërend van mooie locaties om de opnamen te doen tot de boodschap die zij graag wilden overbrengen. De jongeren waren zo veel mogelijk regisseur van de inhoud van hun deel van de film.


Waarom PLEK?  

PLEK laat de verschillen en overeenkomsten tussen gemeenten zien vanuit het perspectief van de jongeren. Ze vertellen niet alleen over hun leven, maar ook over hun problemen en de hulp die ze daarbij kregen. Leren van de cliëntervaringen in de jeugdhulp was een belangrijke aanleiding voor het maken van de minidocumentaire. De film heeft ook tot doel intensiever gebruik van de ervaring van cliënten te stimuleren. De film duurt vijftien minuten en is een initiatief van het programma Zorglandschap Jeugd Flevoland. Daarin werken gemeenten, zorgaanbieders en hogeschool Windesheim Flevoland samen aan het verbeteren van de kwaliteit en de flexibiliteit van jeugdhulp. Jeugdigen en gezinnen op maat en vraaggericht helpen staat daarbij centraal.


'The making of' PLEK  

Het filmproject is gestart in september 2018. CMO Flevoland was verantwoordelijk voor het vinden van zowel de jongeren als de filmmaker, het ontwerp van de filminhoud en de coördinatie. De jonge filmmaker Finn van den IJssel van Studio FJ heeft samen met CMO het verhaal van de jongeren in beeld gebracht. De film is getoond tijdens een regionaal jeugdhulpsymposium en wordt nu online verspreid.

Onze Ambassadeurs