20 jaar cel voor moord op vriendin om verzekeringsgeld

Geschreven door Redactie

Een 37-jarige man uit Amsterdam moet 20 jaar de cel in omdat hij zijn Almeerse vriendin in Suriname heeft vermoord voor het verzekeringsgeld. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. Het Openbaar Ministerie had ook 20 jaar geëist.


Toen de man met zijn vriendin, de 29-jarige Aradhna Nazir, in juni 2015 op vakantie was in Paramaribo, verdween ze in de Surinamerivier. Haar lichaam werd drie dagen later langs de oever bij een houtzagerij gevonden. Volgens de Amsterdammer was zijn vriendin onder invloed en is ze in de rivier gevallen, maar volgens de rechter heeft de man ervoor gezorgd dat zij in de stroming van de rivier terecht is gekomen waarna ze overleed.


Niet gerouwd

Volgens de rechtbank heeft de veroordeelde man op koelbloedige wijze zijn vriendin vermoord om het geld van haar levensverzekering op te strijken. Volgens de rechtbank wijst niets erop dat hij heeft gerouwd om haar dood en had hij al snel een nieuwe relatie.


De Officier van Justitie zei tijdens de zitting dat alle handelingen aanstuurden op haar dood, zodat hij haar levensverzekering kon incasseren. Nazir had in mei 2015 een levensverzekering van 300.000 euro afgesloten. Twee weken voor haar dood in juni wijzigde ze de naam van de begunstigde in die van haar vriend.


Verzekeringsgeld

Krap een maand na haar dood probeerde de veroordeelde man het verzekeringsgeld uitgekeerd te krijgen. Daarnaast verzamelde hij vlak voor haar dood alle inlogcodes van zijn vriendin. Verschillende getuigen hebben verteld dat de man, al vóór de vakantie in Suriname, zinspeelde op haar mogelijke dood.


De man is behalve voor moord ook veroordeeld voor poging tot oplichting van een verzekeringsmaatschappij, oplichting van een hypotheekverstrekker en valsheid in geschrifte.

Onze Ambassadeurs