Flevolanders zijn het meest wantrouwend

Geschreven door Redactie

Het vertrouwen in de medemens is het laagst in Flevoland. Slechts 55 procent van de Flevolanders denkt dat medeburgers te vertrouwen zijn. Dat blijkt uit cijfers over 2018 van het CBS. In Utrecht is het vertrouwen het hoogst, met 68 procent.


Landelijk zegt 62 procent van de ondervraagden vertrouwen te hebben in de medemens. Daar zit een stijgende lijn in. In 2014 was dat 58 procent, in 2016 60 procent. Ook heeft een duidelijke meerderheid van de Nederlanders vertrouwen in gezaghebbende instellingen. Zo heeft driekwart vertrouwen in de politie, krap driekwart in rechters en 64 procent in het leger. 


Het vertrouwen in de Tweede Kamer (42 procent) en in de Europese Unie (54 procent) is aanmerkelijk lager, maar ook dit vertrouwen is de afgelopen jaren gegroeid. Dat geldt ook voor het vertrouwen in de pers en in banken.


Onze Ambassadeurs