Almere City FC verliest thuis van Sparta

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Sparta verloren. In het Yanmar stadion waren de gasten uit Rotterdam met 1-3 te sterk voor de ploeg van ad-interim trainer Ole Tobiasen. Door de nederlaag zakken de Almeerders naar de 13e plek van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Bij rust was het nog 1-1 in Almere. De gasten kwamen na 12 minuten op voorsprong na een hoekschop van Rayhi, die er rechtstreeks invloog. De Almeerders herpakten zich vervolgens knap en kwamen na 25 minuten via een fraaie vrije trap van middenvelder Youri Loen op gelijke hoogte.

Almere City FC kwam na die goede eerste helft echter slap uit de kleedkamer waarvan Sparta profiteerde: Dabo mocht na 50 minuten ongestoord voorgeven vanaf de rechterkant en Ragnar Ache mocht van dichtbij de 1-2 binnenschieten (via de onderkant van de lat). Almere ging vervolgens op zoek naar de 2-2, maar wist nauwelijks gevaar te stichten. Vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door Leroy Duarte, die op aangeven van invaller Veldwijk de 1-3 mocht aantekenen.