Water, Wonen en Natuur opnieuw winnaar Waterschapsverkiezingen

Geschreven door Redactie

Water, Wonen en Natuur is net als vier jaar geleden de grote winnaar van de Waterschapsverkiezingen. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen die donderdagmiddag bekend zijn gemaakt. De partij behoudt 6 zetels.


De ChristenUnie/SGP krijgt er een zetel bij. De Algemene Waterschapspartij moet een zetel inleveren. OPA heeft niet genoeg stemmen behaald voor een plek in het waterschapsbestuur. De rest van de partijen blijft gelijk. 


In totaal heeft 49 procent van de stemgerechtigden in Flevoland een stem uitgebracht. Vorige keer was dat 41,8 procent.  Maandag volgt de definitieve uitslag en wordt ook duidelijk hoe er per persoon is gestemd. 


Hieronder een overzicht per partij: 


Water, Wonen en Natuur - 6 zetels (-)

VVD - 2 zetels (-) 
ChristenUnie/SGP - 3 zetels (+1) 
CDA - 2 zetels (-) 
Werk aan Water Flevoland - 2 zetels (-) 
50PLUS - 2 zetels (-)
Algemene Waterschapspartij - 1 zetel (-1) 
OPA - 0 zetels (-)