Raadsleden vertrekken uit de politiek

Geschreven door Redactie

Caro Buitink stapt op als gemeenteraadslid van de SP in Lelystad. Zij zegt haar werk in het onderwijs niet langer te kunnen combineren met het werk als raadslid.


Buitink zat sinds 2014 voor de socialisten in de raad en ze was vanaf 2016 tot de laatste verkiezingen in 2018 fractievoorzitter voor die partij. Als opvolger komt Symaiah Verbeek in de raadsfractie van de SP. Verbeek was de nummer drie op de lijst en zij schuift nu door om de leeggekomen zetel in te nemen. 


Veranderingen in gemeenteraad 

Door ruzies en versplintering is er in de Lelystadse gemeenteraad de afgelopen tijd veel veranderd. Vorige week nog keerde VVD-raadslid Bart Schopman zijn fractie de rug toe en ging als eenling verder. Eerder deze maand stapte raadslid Freddy Grin uit de PVV-fractie en ging als eenmansfractie verder. De stad kent ondertussen 17 verschillende fracties.


D66 Zeewolde 

In Zeewolde trekt Robin Visker zich terug uit de gemeenteraad. De fractievoorzitter van D66 doet een stap terug vanwege 'persoonlijke omstandigheden.' Wibe Sierksma zal donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering beëdigd worden als zijn opvolger.

Onze Ambassadeurs