Schrijfster Ilse Ruijters: "Ik leef om te schrijven!"

Geschreven door Redactie

"Bij 1 op de 6 stellen duurt zwanger worden langer dan een jaar, maar niemand praat erover. Ik heb er nu een persoonlijk boek over geschreven om het toch een beetje uit de taboesfeer te halen", zegt schrijfster Ilse Ruijters.


Ilse Ruijters uit Almere is vooral bekend door haar thrillers. 8 april komt haar nieuwe boek uit. 'Vruchtbaar', een boek voor stellen waarbij zwanger worden niet meteen lukt. "Ik ben zelf lang bezig geweest met zwanger worden. Alle trucs hebben we wel geprobeerd. Uiteindelijk is het met IVF gelukt om een kindje te krijgen. We zijn nu de trotse ouders van een dochter." 


Ondanks dat Ruijters haar persoonlijke verhaal vertelt in het boek voelt het niet te intiem. "Eigenlijk voelen mijn thrillers veel persoonlijker. Ik schrijf dan eigenlijk over mijn eigen angsten en hersenspinsels. Dat is veel persoonlijker." 

Schrijven 

Al van kinds af aan schrijft Ruijters. Het is voor haar een manier om haar gedachten te ordenen. Na het winnen van een schrijfwedstrijd, zet ze de grote stap om fulltime te gaan schrijven. Rijk wordt ze er niet van: "Maar dat maakt mij niets uit. Al zou ik er niets meer mee verdienen, ik blijf schrijven. Ik moet schrijven om te kunnen functioneren."

Onze Ambassadeurs