Zorginstelling Pi-groep in financieel zwaar weer

Geschreven door Redactie

De Pi-groep, die onder meer zorg draagt voor beschermd wonen in Almere en Emmeloord, verkeert in financieel zwaar weer. Dat blijkt uit een brief die namens het Almeerse college van burgemeester en wethouders aan de raad is gestuurd.


Op dit moment heeft de Pi-groep ruim dertig Flevolandse cliënten. Zesentwintig van maken gebruik van beschermd wonen. Daarbij worden acht Almeerders en achttien Emmeloorders ondersteund omdat ze niet zelfstandig kunnen wonen.


Volgens het college van Almere wil de Fortagroep de Pi-groep overnemen, mits schuldeisers zeventig procent van de schulden kwijtschelden. In het geval van de Flevolandse gemeenten gaat het om ruim een ton.


Faillissement

Het Almeerse college laat weten akkoord te gaan met het verzoek van de Fortagroep. Het is alleen afwachten of andere schuldeisers dat ook doen. Zo niet, dan dreigt de Pi-groep failliet te gaan.


En dat willen de Flevolandse gemeenten voorkomen, staat in de brief: "Een faillissement van een aanbieder geeft veel maatschappelijke onrust. Daarnaast bestaat het risico dat kwetsbare inwoners op korte termijn moeten overstappen naar een andere aanbieder. In het geval van beschermd wonen betekent dit niet alleen een andere hulpverlener, maar ook een verhuizing met veel onzekerheden."

Onze Ambassadeurs