Nog geen idee wat te doen dit weekend? Wij geven je graag een aantal tips!

Geschreven door Redactie

Vanaf morgen begint eindelijk weer het weekend! Dat hebben we natuurlijk dubbel en dwars verdiend. Wij hebben zin om er op uit te gaan, dus we bekeken een aantal leuke uitjes en geven graag onze weekendtips!

Kinderen en jeugd

Ook de kinderen willen natuurlijk heerlijk uitwaaien in de volle zon. Hierom hebben we een aantal leuke uitjes op een rijtje gezet die leuk zijn om te bezoeken met het hele gezin!

Pannenkoeken eten bij Smullen & Spelen

Het pannenkoekhuis Smullen en Spelen is een plek waar horeca binnen en buitenspelen samen komen. Waar je op een ontspannen manier iets kunt drinken, een broodje of lekker een pannenkoek kunt eten. Terwijl jouw kinderen buitenspelen in de avontuurlijke speeltuin die zich voor en naast het restaurant bevindt. Of zich binnen vermaken in de speciaal voor hun leeftijd ingerichte ruimte.




De brug over naar het Muiderslot

Onder de rook van Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het stoere Muiderslot. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland en het kasteel wordt omringd door water en unieke kasteeltuinen. Een magische plek waar u even kunt ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.

Ontdekkingstocht voor kinderen

Voor kinderen is het extra leuk om het kasteel te ontdekken door zelf dingen te doen. Ga op ontdekkingstocht door het kasteel en de tuinen en voer opdrachten uit. De volgorde van de route bepaal je helemaal zelf. Natuurlijk ontvang je na afloop een leuke beloning!

Speurtocht ‘Ontdekken en doen’

  • Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar, onder begeleiding van een volwassene.
  • Beschikbaar bij de kassa en in de winkel à 2 euro.




Klimmen en klauteren bij Fun Forrest

Bij Fun Forest Almere op de Kemphaan beleef je het leukste avontuur! Het is een van de weinige plekken waar je midden in de natuur kunt genieten van een actief dagje uit, vlak bij de grote stad. 

Samen beleven we het ultieme avontuur in de natuur! Je beweegt over touwen, bruggen en ziplines door het bos. Ga je mee? Jong of oud, Tarzan of Jane, iedereen is welkom. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf.

Redenen om Fun Forest te bezoeken:

  • Het enige klimbos in Flevoland
  • Langste ziplines van Nederland
  • 5 verschillende klimparcoursen
  • Teambuilding voor groepen

Jeugdland Almere

Jeugdland is er voor iedereen tussen 4 en 14 jaar. De afspraak op Jeugdland is dat kinderen vanaf 7 jaar hutten mogen bouwen. Ben je 6 jaar en onder begeleiding van een persoon boven de 18 jaar dan mag jij ook bouwen samen met je begeleider. Kinderen vanaf 7 jaar mogen zelfstandig op jeugdland spelen en bouwen als ze zijn ingeschreven.

Volwassenen

Heb je het weekend lekker voor jezelf en kan je doen wat je wilt? Hieronder sommen we aantal activiteiten op die leuk zijn om alleen te doen of samen met je partner en vrienden. 

Wandelen Lepelaarplassen

Treed binnen in de bijzondere vogelwereld en geniet van de weidse uitzichten over het water, ruige rietlanden en natte graslanden. Op de fiets of wandelend; een rondje om de Lepelaarplassen is in ieder seizoen een prachtige natuur- beleving.

Voor meer informatie over wandel- en fietsroutes in de Lepelaarplassen klik dan hier.




Zeilen bij Sail-Today

Zin om je een dagje te begeven op het water? Bij Sail Today kun je boten huren!

Bij Sail Today kun je terecht voor het huren van een catamaran en een zeilboot, maar je kunt ook kite- en windsurfen. Sail Today verzorgt diverse activiteiten, ook in de zomervakantie. Voor meer informatie klik hier.




Tuinieren en Almeerplant

De zomer is bijna in zicht! Dit is nu het moment om de tuin op te knappen. Natuurlijk kan tuinieren prima gecombineerd worden met een dagje Almeerplant om inspiratie op te doen voor je tuin. 

Almeerplant is hét tuincentrum van Almere, Flevoland, ‘t Gooi en omstreken. Het schitterende tuincentrum is makkelijk te bereiken met de auto via de wegen A6, A27, N701 gelegen aan de N702 en is 7 dagen per week open. Almeerplant onderscheidt zich met kwalitatief hoogwaardige producten, een ruim assortiment met verschillende topmerken tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Almeerplant biedt een geweldige ervaring voor een dagje uit in Almere, een tuincentrum vol beleving, sfeer, gezelligheid en de mogelijkheid om er te lunchen. Kom een kijkje nemen in de sfeervol ingerichte winkel of gebruik de virtuele tour. Klik hier om naar de website te gaan. 



Onze Ambassadeurs