Appende automobilisten betrapt vanuit politiecamper

Geschreven door Redactie

Tijdens een gerichte actie van de politie zijn dinsdag 50 automobilisten op Flevolandse wegen bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon achter het stuur. Bij die actie werd het verkeer vanuit een camper door drie politiemensen gecontroleerd. Op de snelweg konden die vanuit het rijdende voertuig goed zien of een bestuurder bijvoorbeeld aan het appen was.


De camper werd begeleid door onopvallende agenten in auto's en op motoren. Die werden vanuit de camper ingeschakeld om betrapte bestuurders aan de kant te zetten. De overtreders kregen vervolgens een boete van 240 euro.


Volgens de politie gebeuren er nog steeds te veel ongelukken omdat bestuurders zijn afgeleid door telefoons. "We willen een signaal afgegeven om die gedragingen te doen ophouden", zegt Job Janse van de politie Midden Nederland. "Sommige mensen verwachten niet dat er politiemensen in een camper zitten. Dit is een heel mooi middel om dat soort overtredingen op te sporen. Het gaat ons niet om de hoeveelheid bekeuringen. Wij willen de verkeersveiligheid bevorderen. Dit is een manier om daar aan bij te dragen."


Ook woensdag wordt er nog vanuit de camper gecontroleerd in onze provincie.

Onze Ambassadeurs