Ally boegbeeld van nieuw écht Almeers biertje van Brouwerij Stijl

Geschreven door Redactie

Almere City FC mascotte Ally de Aap heeft zijn eigen biertje onthuld: de Ally Pale Ale. Het fris, fruitig bier met een gelaagde moutigheid werd gebrouwen in samenwerking met Anneke en Raymond Geraads van Brouwerij Stijl. Het huisbier van Ally wordt uiteraard verkocht in het Yanmar Stadion. Daarnaast is de Ally Pale Ale te vinden in speciaalbierzaken en slijterijen door het hele land. Het etiket werd afgelopen vrijdag onthuld bij de wedstrijd Almere City FC – Telstar.

Het echtpaar Geraads wil al jaren een echt Almeers bier op de markt brengen. Met ingrediënten uit Almere, maar ook een bier dat staat voor Almere en de mooie ontwikkelingen in de stad. Via social media kwam de brouwerij in contact met Ally de Aap, eigenwijze mascotte van Almere City FC. Het betekende de geboorte van de Ally Pale Ale.


De Ally Pale Ale is een bier gebrouwen met restbrood van Almeerse bakkerijen, hotels en restaurants. Brood dat anders verloren zou gaan wordt nu verwerkt tot een mooi bier. Van de bierbostel, graanresten die overblijven na het brouwen, kan weer brood gebakken worden. Het is hiermee een voorbeeld van de circulaire economie. In de nabije toekomst wordt ook Flevolandse, biologisch gekweekte, gerst gebruikt als basis voor de Ally Pale Ale. Net als hop uit Almeerse grond.


Brouwerij Stijl

Het Almeerse Brouwerij Stijl is in 2015 door het echtpaar Geraads opgericht. Zij combineren bourgondische roots met meer experimentele bieren, die zij in de Verenigde Staten hebben leren kennen. Het vaste assortiment van deze familiebrouwerij bestaat uit bieren als de Dennentoppen Blond, Basterd Dubbel en een Russian Imperial Stout met zeezout en vanille. Na de komst van de kinderen is ook het Geboortebier op de markt gebracht.


In 2017 werd Brouwerij Stijl één van de start-up bedrijven onder de paraplu van de Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade. Zij zetten zich in voor een groenere wereld en Almere als groene stad. Hun thuis is Utopia eiland in het Weerwater, toekomstig onderdeel van het Floriade terrein. Er zijn meerdere bieren gebrouwen met ingrediënten van het eiland, zoals brandnetels, wilde hop, vlierbessen en wilgenbast. De komst van een voedselbos op het eiland maakt de mogelijkheden nog groter.


Het nieuwe Stijl Bierlab wordt op 25 mei geopend in culturele broedplaats De Blauwe Reiger te Almere-Haven. Ook Ally de Aap is hierbij van de partij.

Onze Ambassadeurs