Tulpentoren mogelijk toeristische attractie Almere

Geschreven door Redactie

In een vorig artikel was al te lezen hoe Almere misschien een 'Tulpentoren' krijgt. Maar waarom? 

Trendwatcher Adjiedj Bakas vind dat we Almere een beetje moeten oppimpen. Almere heeft al genoeg standaard gebouwen, en een Tulpentoren zou er mooi bijpassen. 

Door het ontwerp zo 'over the top' te maken is het juist een unieke toren. De bedenker zegt zelf dat je je moet onderscheiden. Zelf is de bedenker nog geen jaar inwoner van Almere, maar voelt zich wel al thuis. Hij ziet de Floriade ook als een kans om Almere aan de rest van de wereld te showen, mét de Tulpentoren. 

Vorige week liet Bakas zijn ontwerp zien tijdens een ondernemersbijeenkomst voor de Floriade in de Schouwburg (KAF). Hij vertelt dat mensen direct foto's ervan namen, en dat is een goed teken omdat het dan indruk maakt. 

Of zijn idee ook werkelijk wordt waargemaakt weet nog niemand. Hij geeft zelf aan dat alles met een idee begint, en dat heeft hij voorgelegd. Omdat de toren 150 meter hoog zou worden, geeft het weinig problemen qua omgeving. Ook Schiphol heeft er geen last van. 

Zelf lijkt het hem een leuk idee om de toren een 'landmark' te maken. Iedereen zou Almere dan herkennen aan de Tulpentoren. Bakas zou het ook leuk vinden om er een toeristische attractie van te maken. 
Momenteel ligt zijn idee op het stadhuis. Hij verteld dat hij dingen verzint, en anderen die moeten uitvoeren. Natuurlijk met zijn hulp.