Geld voor bedrijven die willen uitbreiden

Geschreven door Redactie

De de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, Horizon, krijgt een kleine zes ton van de provincie om bedrijven te helpen die de activiteiten in het buitenland willen uitbreiden. Ook is er drie ton uitgetrokken om de zogenoemde voucherregeling uit te breiden. MKB-ondernemers uit Flevoland kunnen daarmee subsidie krijgen om externe kennis te vergaren.


Volgens de provincie is internationalisering één van de groeistrategieën om de economie in Flevoland te laten groeien en te versterken. "De actieve inzet op internationaal ondernemerschap betaalt zich zeker terug in regionale groei", stelt gedeputeerde Jan-Nico Appelman. 


Horizon, dat in maart is ontstaan door een fusie van Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) en Flevoland Capital, gaat ondernemers stimuleren en begeleiden die willen uitbreiden naar het buitenland. "Met dit steuntje in de rug kunnen we meer Flevolandse producten verkopen over de grens. Meer afzetmarkten betekent minder risico en uiteindelijk meer sales, dus meer boterhammen", zegt directeur Marco Smit van Horizon.

Onze Ambassadeurs