'Toeristenbelasting ondoordacht voorstel'

Het Toeristisch Platform Almere noemt het voorstel van het Almeerse college om toeristenbelasting te gaan heffen 'ondoordacht'. Dit schrijft de voorzitter van het platform aan de Almeerse gemeenteraad.


In het Toeristisch Platform Almere zijn onder meer de HISWA en de Koninklijke Horeca Nederland vertegenwoordigd. Het platform schrijft geregeld te overleggen met de gemeente over het toeristisch beleid. De voorgenomen invoering van de toeristenbelasting kwam als donderslag bij heldere hemel voor de organisatie, aangezien het onderwerp niet in één van de overleggen voorbij is gekomen. Het Toeristisch Platform Almere voelt zich hierdoor niet serieus genomen door de gemeente. Het platform vraagt zich onder meer af of het tarief niet veel te hoog is en vindt dat mensen met een kleinere portemonnee zwaar worden getroffen.


In de brief roept de voorzitter van het platform op een inhoudelijke discussie te voeren over toeristenbelasting en de gevolgen daarvan.


Eerder lieten Camping Waterhout en de RECRON al weten niet blij te zijn met de aangekondigde belasting.