Flevolandse (aspirant-) koks pionieren met 80% Flevolands groen op het bord

Geschreven door Redactie

Tijdens de eerste masterclass pionieren de polderkoks met de Smaak van Flevoland. Smaakprofessor Peter Kloesse en Dutch Cuisine chef Bas Cloo leren de koks te koken met 80% Flevolands groen.

Met deze kennis kunnen de koks deelnemen aan de aan de ‘Eet als een pionier’ Challenge van de Provincie Flevoland en direct iets goeds doen voor het klimaat, de bodem, de boeren en de beestjes.

De Smaak van Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van het Nederland, grotendeels ontstaan na de

Tweede Wereldoorlog. Een bijzonder tijdperk dat ervoor gezorgd heeft dat Flevoland is uitgegroeid tot de voorraadkast van Europa. In de masterclass wordt kort teruggeblikt op de geschiedenis van Flevoland en haar gastronomisch erfgoed.

80% Flevolands groen op het bord

Met de tijd is er veel veranderd en vandaag de dag roept provincie Flevoland haar inwoners op om te eten als een pionier, met 80% Flevolands groen op je bord. Tijdens de restaurantweken van 23 september tot 13 oktober worden de Flevolandse (aspirant-) koks uitgedaagd om hun heerlijkste pioniersdis op de kaart te zetten. Op deze wijze wil de Provincie Flevoland een bijdrage leveren aan een gezondere en duurzamere wereld.

Vervolg gratis masterclasses

In het totaal worden er 3 masterclasses georganiseerd. Koks kunnen zich aanmelden via eetalseenpionier.nl. De eerst volgende masterclass is op 26 augustus van 15.00 tot 20.00 uur bij de Stadsboerderij met het thema ‘Kom eten!’.

Eet als een pionier challenge

De challenge is onderdeel van het Growing Green Proteins programma, waarbij de provincie de economische kansen én de uitdagingen van de eiwittransitie onderzoekt. We verbinden zo de regio om samen innovaties te ontwikkelen, kansen te benutten en barrières te slechten. De challenge bestaat uit 3 masterclasses, de restaurantweken in september/oktober en de finale cook-off op 16 oktober.