Van Lunteren: "We hebben gewonnen, daar gaat het om"

Geschreven door Redactie

De Almeerse voetbalster Desiree van Lunteren heeft zich met het Nederlands vrouwenelftal geplaatst voor de finale van het WK. De ploeg wist Zweden in de verlenging te verslaan met 1-0.

In het stadion in Lyon kreeg Zweden veel kansen, pas in de verlenging kwam Oranje echt op stoom en kon Groenen in de 99ste minuut scoren.

Van Lunteren kijkt tevreden terug op haar prestatie tijdens de wedstrijd. "Ik denk dat ik verdedigend hartstikke goed stond", zei ze tegen de NOS. "Aanvallend vond ik het de eerste helft wel lastig om de bal kwijt te kunnen, maar we hebben gewonnen en daar gaat het om."

Lelijk voetbal

Dat niet alle wedstrijden van Oranje tijdens het WK even goed waren, vindt ze niet erg. "We hebben wat wedstrijden lelijk voetbal gespeeld, maar als je eenmaal wereldkampioen wordt, praat niemand daar meer over. Nu staan we in de finale en ik denk dat we daar ontzettend trots op kunnen zijn."

In de finale staat Nederland zondag tegenover de Verenigde Staten. Dat elftal plaatste zich dinsdag al ten koste van Engeland.

Spanning

In café Fiesta werd de wedstrijd woensdag met veel spanning gevolgd. De opluchting was dan ook groot toen het eerste goal viel. Voetbalfanaat Martha Bos kon haar geluk niet op. "Van Lunteren speelde echt geweldig. Die heeft ook nog een paar hele mooie reddingen gemaakt. Echt een top speelster", vertelt Bos verheugd.

Volgens haar maakt Nederland een goede kans tegen Amerika in de finale. "Dan moeten ze wel zo spelen als tegen Italië."

Onze Ambassadeurs