Dit is Lekker! Marokko

Geschreven door Redactie

"Dat wordt smullen! De Marokkaanse keuken is heerlijk!" Dat is het eerste wat cabaretier en zelf uitgeroepen fooddeskundige Mo Hersi uit Almere zegt als hij onderweg is naar de Nabila Taydi. De Marokkaanse Taydi houdt erg van koken.


Almere telt 150 verschillende nationaliteiten. Van de 209.087 inwoners (op 1 juni 2019) heeft 43% een niet-Nederlandse achtergrond. Mo Hersi komt oorspronkelijk uit Ethiopië en gaat voor ons op zoek naar de verschillende culturen in Almere. In deze serie van 'Dit is Lekker!' De belangrijkste vraag: wat eten jullie eigenlijk? 


Briwat 

Op het menu staat Marokkaanse Briwat. De driekhoekjes van een soort bladerdeeg zijn gevuld met kip, ui en ei en heel veel soorten kruiden. Daarnaast heeft Taydi Mojito gemaakt, zonder alcohol maar met munt, citroen en honing.


Taydi woont als sinds haar 19de in Nederland en heeft lang Arabische les gegeven op bijvoorbeeld de volksuniversiteit. "Maar ik ben nu net klaar met mijn opleiding tot juridisch tolk. Daar wil ik mee aan de slag," zegt Taydi. 


Wereldburger 

Thuis kookt Taydi overigens niet alleen Marokkaans. "Ik ben een wereldburger en vind heel veel lekker en leuk om te maken. Nederlands eten zoals hutspot is ook prima. Het enige wat ik echt niet snap van wat veel mensen hier lekker vinden is zuurkool. Bah!"

Onze Ambassadeurs