Nieuw gebouw voor internationaal basis- en voortgezet onderwijs

Geschreven door Redactie

Almere is bezig met de realisatie van een nieuw gebouw voor internationaal basis- en voortgezet onderwijs. Onder begeleiding van de leerlingen van de Internationale school, hebben de bestuurders van Almeerse Scholen Groep en Het Baken Almere, wethouder Haak-Griffioen van Almere en gedeputeerde Appelman van de provincie Flevoland hun eerste stappen gezet naar de realisatie doormiddel van handtekeningen.

Voor het grote tekort aan onderwijsplekken voor kinderen van ‘internationals’ biedt de nieuwe locatie een oplossing. De nieuwe locatie kan 700 leerlingen ontvangen en later uitgroeien naar 1.000 leerlingen. Ook zorgt de samenvoeging van de scholen naar het nieuwe gebouw voor een positieve invloed voor (internationale) bedrijven in en rondom Almere.


De school komt in het Annapark, naast het Trinitas Gymnasium. Eerst werd er gedacht om de school in Almere Poort te vestigen. De voorkeur is uitgegaan naar het Annapark omdat de school daar goed bereikbaar is, er daar beter ingepast kan worden en omdat het een groene omgeving met sportvelden biedt.


De aanbesteding kan in het derde kwartaal van 2019 starten. De geplande opleverdatum van het nieuwe gebouw is in het vierde kwartaal van 2022. Met de bouw van de Internationale School zet Almere in op verbetering van het internationale onderwijs waarmee de economische ontwikkeling aangewakkerd wordt.


Onze Ambassadeurs