Grap wordt werkelijkheid: 400 rondjes in de achtbaan voor goed doel

Geschreven door Redactie

Het begon als een grap, maar uiteindelijk gaat het dan echt gebeuren. Joey Schadenberg uit Harlingen maakt dit weekend 400 ritjes in de achtbaan Condor in Walibi. Hij hoopt hiermee zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Opkikker.


Toen de achtbaan-fan op een avond met zijn vrienden aan het dollen was, plaatste hij op Twitter een berichtje. De hoeveelheid retweets zou het aantal achtbaanritjes zijn. Dit heeft hij geweten, want niet veel later stond het aantal retweets al in de 300. Voor de zekerheid heeft Joey het aantal ritjes vastgezet op 400.  


Tien uur lang 

Dit aantal probeert hij te halen door op zaterdag en zondag 10 uur lang ritjes in de Condor te maken. Joey probeert zich voor te bereiden, al weet hij niet goed hoe. "Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk uit te rusten, veel meer kan je niet doen", vertelt hij.


Zenuwachtig is hij naar eigen zeggen niet, maar zijn moeder wel. "Ze is gestresster dan ik, ze is bang voor fysieke klachten. Maar volgens mij zal dat wel meevallen, al zal ik wel last krijgen van mijn rug en hoofd. Uiteindelijk gaat het lukken." 


Hiervoor is Joey ook afhankelijk van het weer, want misschien gaat het zaterdagmiddag onweren. Een EHBO-team zal in de gaten houden of Joey het fysiek volhoudt. "Ik ga voor zoveel mogelijk rondjes, maar als ik het niet meer aankan stop ik", zo vertelt hij.

Onze Ambassadeurs