Lumiereparkfestival terug van weggeweest

Geschreven door Redactie

Na vijf jaar afwezigheid is het Lumiereparkfestival terug van weggeweest. Het multiculturele evenement was een jaarlijks evenement, maar in 2014 viel het doek.

Dit jaar slaagde de organisatie erin om nieuwe sponsoren en geldschieters te vinden. Het Lumièrepark in Almere was zondag dan ook weer gevuld met onder andere een podium en eetkraampjes.

"Het is een multicultureel festival waarbij iedereen - ongeacht je afkomst - gezellig met elkaar iets kan doen", zo legt organisator Glen Leeuwin uit. Hij is blij dat het gelukt is om het festival weer een nieuw leven in te blazen.

Dreiging van een vechtpartij

Op de festivallocatie waren zondag veel beveiligers aanwezig. Een maatregel die is genomen nadat een dag eerder op Snapchat een oproep werd gedaan om het 'gevecht van het jaar' te houden.

Of het gaat om een loos dreigement of een echt plan is niet duidelijk, maar de organisatie van het festival nam het signaal in elk geval serieus genoeg om de veiligheidsmaatregelen te verhogen. Het aantal beveiligers is verdubbeld en in de wijken rondom het park staan hekken en verkeersregelaars die wegen kunnen blokkeren.


Onze Ambassadeurs