AZ Alkmaar O19 wint het Almere Challenge Event bij Almere City FC

Geschreven door Redactie

Dit weekend werd de tweede editie van het Almere Challenge Event gehouden bij Almere City FC. FC Utrecht O19 stond voor de opgave om hun titel van vorig jaar te prolongeren. De finale werd echter gespeeld tussen AZ Alkmaar O19 en het Japanse Cerezo Osaka. AZ wist de wedstrijd te winnen met 1-0. 

Het Almere Challenge Event is een prestigieus internationaal jeugdtoernooi dat georganiseerd wordt in de jongste stad van Nederland, door de jongste club van Nederland: Almere City FC. Op 17 en 18 augustus vond de tweede editie van het toernooi plaats. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de trotse hoofdsponsoren van het Almere Challenge Event: Yanmar en Loogman Carwash. Het toernooi is voor spelers die geboren zijn in het jaar 2001 of later.


Jaarlijks strijden talenten van over de hele wereld met elkaar om de eindzege. Gevestigde clubs zijn van de partij en geven het toernooi extra cachet. In 2018 kende het Almere Challenge Event zijn vuurdoop. Meer dan 1000 toeschouwers waren tijdens één van de twee toernooidagen aanwezig. De O19 van FC Utrecht was destijds de uiteindelijke winnaar en kreeg dit toernooi de kans om de titel te prolongeren.