Een derde van de Nederlanders wil groei luchthavens

Geschreven door Redactie

35 procent van de Nederlanders vindt dat de Nederlandse luchthavens mogen groeien, terwijl 25 procent juist vindt dat ze moeten krimpen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Milieudefensie. Nog eens 34 procent vindt dat de huidige situatie moet worden gehandhaafd.

Van de ondervraagden vindt 38 procent het positief dat de opening van Lelystad Airport is uitgesteld. 24 procent vindt het uitstel juist een slechte zaak, terwijl 39 procent er geen mening over heeft of er neutraal over denkt.

Milieudefensie vroeg ook wat er met de uitbreiding van Lelystad Airport moet gebeuren als er definitief geen vakantievluchten mogen worden uitgevoerd. 'Ontwikkelen tot een natuurgebied' scoorde het hoogst, met 35 procent. Op de tweede plek eindigde 'ontwikkelen tot een duurzame woonwijk', hoewel die dan vlak naast het 'oude' vliegveld komt te liggen. 'Ombouwen tot een internationaal treinstation' eindigde op derde plek.

Eerder dit jaar bleek uit een representatieve opiniepeiling van Omroep Flevoland, RTV Oost en Omroep Gelderland dat bijna de helft van de inwoners van Flevoland, Overijssel en Gelderland positief tot zeer positief is over de uitbreiding van Lelystad Airport.