Flevolandse Indië-herdenking wordt live uitgezonden

Geschreven door Redactie

De Indië-herdenking die op donderdag 15 augustus in Almere wordt gehouden, wordt live uitgezonden door Omroep Flevoland. 

5 mei is de dag waarop de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland wordt gevierd. Pas op 15 augustus kwam in het gehele Koninkrijk der Nederlanden officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog.

Sinds 1988 worden op die datum alle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan herdacht bij het Indisch monument in Den Haag. Ook zijn er herdenkingen op andere plaatsen in Nederland. Dit jaar is er voor het eerst een officiële Indië-herdenking in Flevoland. Vorig jaar werd ook al een herdenking in Almere gehouden, maar deze was nog niet voor heel Flevoland.

De herdenking vindt plaats bij het Indisch monument in het Bos der Onverzettelijken in Almere. Omroep Flevoland zendt deze live uit via radio, TV, website en app, vanaf 16:45 uur. Verslaggever Richard Schuurman verzorgt het commentaar.

Onze Ambassadeurs