Krankzinnige slotfase doet Almere City FC de das om

Almere City FC keert met een flinke kater terug uit Amsterdam. De Almeerders hebben op sportpark De Toekomst de winst voor het grijpen, komen in blessuretijd op een 1-2 voorsprong, maar staan bij het laatste fluitsignaal toch met lege handen: 3-2. ,,Deze wedstrijd had alles in zich om een succesverhaal te worden, maar uiteindelijk voltrekt zich een horrorscenario”, aldus hoofdcoach Robert Molenaar.

Op De Toekomst, waar Almere City FC op zijn zachtst gezegd niet al te beste herinneringen aan bewaart, golft het spel in de openingsfase van het duel op en neer, maar de eerste goede mogelijkheid is voor City. Shayon Harrison legt de bal terug op Jelle Goselink, die van een meter of twintig net over schiet. Enkele minuten later stuit Delvechio Blackson na een sterke solo op de vuisten van Kotarski, waarna Ricardo Kip de rebound in kansrijke positie over het doel jaagt.

Wereldgoal Harrison

Het zijn waarschuwingsschoten, waarmee de Flevolanders aantonen dat ze van plan zijn dit seizoen met een resultaat uit Amsterdam te vertrekken. Die missie wordt na een klein half uur extra kracht bijgezet, wanneer Harrison met een weergaloze goal voor de 0-1 zorgt. De Engelse spits ontvangt de bal van Torino Hunte, neemt hem op schitterende wijze mee en schiet vervolgens hard raak.

Vlak na rust is Hunte dicht bij een tweede Almeerse goal, maar zijn onverwachte stift kan door doelman Kotarski nog net tegen de lat getikt worden. Nicolas Kühn en Jurgen Ekkelenkamp – voormalig speler uit de jeugdopleiding van Almere City FC – testen even later de vuisten van Joshua Smits, maar maar dat is pas het eerste echte gevaar van Jong Ajax deze avond.

In de slotfase voltrekt zich een absoluut horrorscenario

De ploeg van trainer Molenaar blijft ook in het vervolg van de wedstrijd nadrukkelijk op zoek naar meer succes en is daar via Radinio Balker (inzet voor de lijn weggehaald) en Jelle Goselink (snoeihard schot op de lat) dichtbij.

Venema debuteert

Twaalf minuten voor tijd komt Nick Venema binnen de lijnen voor Hunte. Hij maakt daarmee zijn officiële debuut voor City en is ook bijna direct trefzeker. Na een goede interceptie van Goselink komt de spits vrij voor de goal te staan, maar hij vindt Kotarski op zijn weg. Extra zuur is het dan ook voor de sterk spelende Flevolanders wanneer Lassina Traore drie minuten voor tijd uit de kluts alsnog de gelijkmaker tegen de touwen schiet. Temeer omdat Boy Kemper inmiddels met een blessure het veld heeft verlaten en Jong Ajax daardoor met tien man in het veld staat.

Krankzinnige slotfase

Wat er daarna gebeurt verzint zelfs de beste thrillerschrijver niet. De ingevallen Mees Kaandorp en Venema slagen er in een één-op-één-situaties met doelman Kotarski niet in om de wedstrijd alsnog in Almeers voordeel te beslissen, maar in de blessuretijd lijkt Venema dit toch te doen. De spits kan alleen op doel af en schiet zonder aarzelen hard raak.

Nog geen minuut later weet Noa Lang aan de andere kant echter ook binnen te vuren, waardoor het plots 2-2 staat. In het tumult van het doelpunt krijgt Venema een rode kaart voor het geven van een duwtje, waarna de thuisploeg in de laatste seconde via Ekkelenkamp ook nog de 3-2 op het scorebord brengt. City is deze avond de betere ploeg, maar staat in Amsterdam opnieuw met lege handen.