Buitenaren geven opnieuw ideeën voor het centrum mee

Geschreven door Redactie

Het gebouw van het ROC in Almere Buiten was donderdagavond het toneel van een raadsvergadering op locatie.

Gesproken werd over de toekomst van het centrum van Almere Buiten en het aangrenzende Doemere. Zo'n dertig mensen kwamen daarop af. Ze kregen de gelegenheid om te reageren op de plannen die de gemeente voor het gebied heeft. Met zo'n 3 miljoen euro wil het college van B en W Almere Buiten een nieuwe impuls geven. Ondernemers en vastgoedeigenaren moeten daar vervolgens bij aanhaken.  

Het aanwezige publiek deed verschillende suggesties. Zoals bijvoorbeeld de busbaan ondergronds brengen, het volbouwen van het evenemententerrein en ook het afschaffen van het betaald parkeren werd genoemd. 

De plannen mogen dan al gemaakt zijn, het is volgens wethouder Hilde van Garderen niet te laat om nog bij te sturen. Het is aan de verschillende politieke partijen om met concrete wijzigingsvoorstellen te komen. Als de gemeenteraad eenmaal akkoord is wil ze haast maken en snel aan de slag gaan met het gebied.