Dekkingsgraden pensioenfondsen ABP en PFZW onder 90 procent

Geschreven door Redactie

De dekkingsgraden van ambtenarenpensioenfonds ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zijn in augustus tot onder de 90 procent gedaald, maken de twee pensioenfondsen maandag bekend. 

De dekkingsgraden zijn ook bij andere pensioenfondsen gezakt. Er wordt gevreesd dat pensioenfondsen daardoor volgend jaar veel grotere kortingen moeten doorvoeren. De fondsen willen daarom het liefst zo snel mogelijk met minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken om tafel.

De ambtenaren, zoals onderwijzers, gemeentewerkers en beleidsmakers op ministeries, staan er het slechts voor van de vijf grote fondsen. De actuele dekkingsgraad van ABP stond op 88,6 procent eind augustus. Daarmee is het dieptepunt van de kredietcrisis (82,7 procent) in zicht.

PFZW sloot de maand af op 89,8 procent. De twee metaalfondsen PMT en PME, de nummer drie en vijf van Nederland, doen het net iets minder slecht. Zij hebben een stand van 92,6 procent en 91,5 procent.