Eerste gezamenlijke voorlichtingsavond middelbare scholen Almere

Geschreven door Redactie

De Almeerse scholen voor voortgezet onderwijs hielden dinsdagavond voor het eerst een gezamenlijke voorlichtingsavond.

Ouders van leerlingen in de groepen 7 en 8 konden bij het Arte College en bij het Helen Parkhurst terecht voor informatie van alle scholen voor voortgezet onderwijs in Almere.

De scholen besloten samen voorlichtingsavonden te organiseren om de ouders zo meer overzicht te kunnen bieden in het maken van een keuze.

Tot nu was het zo dat scholen voor voortgezet onderwijs elk voor zich voorlichting gaven aan ouders. En dat gebeurde dan op de basisscholen. Bij de voorlichtingscampagne 'Kies je school in Almere' kunnen ouders op één plek terecht voor informatie over een school naar keuze.

De campagne duurt drie weken lang en in die tijd zullen twaalf voorlichtingsavonden worden gehouden op evenzoveel locaties in de stad. De voorlichtingscampagne is gericht op de ouders zodat zij een voorselectie kunnen maken. Na die drie weken organiseren de scholen elk een open dag waar ouders samen met hun kinderen naar toe kunnen.

Op de bijeenkomt in het Arte Poort College was dinsdag een 'markt' waar elke school een eigen stand had met informatie. En in diverse schoollokalen in het gebouw konden ouders een korte presentatie van de afzonderlijke scholen bezoeken voor extra informatie.

Volgens de initiatiefnemers van de avond hadden ongeveer 400 ouders zich aangemeld voor de avond. Ouders die ook een bijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich aanmelden. De eerstvolgende bijeenkomsten worden donderdag gehouden in het Baken Poort en het Oostvaarderscollege.


Onze krant nog niet ontvangen?