Keuzegids hbo: Ad-opleidingen Windesheim beoordeeld als beste

Geschreven door Redactie

De Associate degree (Ad)-opleidingen van Windesheim komen als beste uit de bus in de Keuzegids hbo 2020.

De hogeschool staat voor het vijfde jaar op rij op de tweede plaats in de overkoepelende ranglijst van beste grote hogescholen. In totaal dertien Windesheim-opleidingen krijgen van de Keuzegids het predicaat ‘topopleiding’.  

 

Het is het eerste jaar dat de Keuzegids hbo de praktijkgerichte Ad-opleidingen afzonderlijk beoordeelt. Collegevoorzitter Henk Hagoort: “In Flevoland en de regio Zwolle willen veel mensen na een mbo-opleiding of naast hun werk graag een praktijkgerichte opleiding volgen. Voor hen is een tweejarige Associate degree een fantastische manier om een volgende stap te maken en een hbo-diploma te halen, zonder daarvoor vier jaar in de collegebanken te zitten. Dat deze opleidingen én ons bachelor-aanbod goed beoordeeld worden, is een enorm compliment voor het harde werk van onze collega’s.”  

 

Dertien topopleidingen 

Windesheim scoort in de Keuzegids hbo 66 punten. Dertien opleidingen kregen het predicaat topopleiding. Dat betekent dat zij 76 punten of meer scoorden volgens de beoordeling van de Keuzegids. In Zwolle geldt dat voor de volgende opleidingen: LVO Scheikunde, Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, LVO Natuurkunde, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, Finance & Control, Elektrotechniek,  Civiele techniek en Werktuigbouwkunde. Topopleidingen in Almere zijn Bedrijfskunde, Commerciële Economie, HBO-ICT en Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit. Ook de Ad Software Development kreeg een kwaliteitszegel.        

 

Nummer één 

In de landelijke vergelijking met dezelfde opleidingen bij andere hogescholen behoren veertien opleidingen van Windesheim tot de beste in hun soort. In Zwolle zijn dat Lerarenopleiding Scheikunde, Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, Pedagogisch Management Kind en Educatie, Toegepaste Gerontologie, Logistics Engineering, Werktuigbouwkunde. Er zijn gedeelde eerste plaatsen voor Bouwkunde, Finance & Control en Logistics Management. In Almere zijn de opleidingen Commerciële Economie, HBO-ICT, Engineering en Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit de beste in hun soort.  

 

Over de Keuzegids 

De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten. Zie www.keuzegids.nl voor meer informatie. 

 


Onze Ambassadeurs