Nieuwe pleegouders gezocht

Geschreven door Redactie

Flevoland heeft negentig nieuwe pleeggezinnen nodig. Dat meldt Vitree, een organisatie die pleegouders en pleegkinderen koppelt.

Er zijn in de provincie nu ruim 550 pleeggezinnen, maar dat is niet genoeg. 

Sylvia Huisman van Vitree: "Ieder kind dat wacht op een plek om veilig op te groeien, is er eigenlijk een te veel." Voor tien kinderen is de organisatie dringend op zoek naar een gezin waar ze langdurig terecht kunnen. Ook zoekt Vitree mensen die hun huis tijdelijk open willen stellen voor kinderen, bijvoorbeeld een weekend in de maand. Dat geeft meer ademruimte aan gezinnen die overbelast zijn, aldus Huisman.  

Wie pleegouder wil worden, wordt begeleid door Vitree. "Je krijgt een lange, intense voorbereiding samen met andere pleegouders", vertelt Huisman. Ook als er eenmaal een pleegkind in huis is, blijft Vitree begeleiden. Daarnaast organiseert de instantie verschillende trainingen en bijeenkomsten met andere pleegouders. 

Woensdag is de Week van de Pleegzorg begonnen. Tijdens deze week voeren verschillende instanties campagne om meer pleeggezinnen te vinden. Volgens Huisman heeft dat in de afgelopen jaren goed gewerkt. Rond de campagneweek kwamen er altijd meer aanmeldingen bij. "Daar hopen we nu ook weer heel erg op", aldus Huisman. 

Onze Ambassadeurs