Almere City FC blokkeert tegen Friezen

Geschreven door Redactie

Almere City FC is er niet in geslaagd om op bezoek bij SC Cambuur voor een stunt te zorgen. De equipe van trainer Robert Molenaar had zich vooraf ten doel gesteld om de lijstaanvoerder uit te dagen, maar moet in Friesland uiteindelijk een 3-1 nederlaag slikken. ,,Zij hebben aangetoond verdiend bovenaan te staan”, aldus Molenaar.


Met het goede spel en de verdiende overwinning op NAC Breda (1-0) nog vers in het geheugen, reist Almere City FC met het nodige vertrouwen af naar Leeuwarden. In de eerste helft blijkt echter dat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie deze middag een maatje te groot is voor de equipe van trainer Robert Molenaar. De Friezen gaan flitsend van start en krijgen in de eerste tien minuten al twee goede kansen via Robert Maulun. Eerst wordt een schotpoging van de aanvaller geblokt door Faris Hammouti, waarna Damon Mirani bij een nog grotere mogelijkheid maar net kan voorkomen dat de openingstreffer razendsnel valt. 

Na het stormachtige begin schakelt Cambuur een tandje terug, maar het blijft eenrichtingsverkeer in de Friese hoofdstad. Daardoor kan Robert Mühren na een goed uitgespeelde aanval de 1-0 aantekenen. Er staan op dat moment vijftien minuten op de klok. Net wanneer City iets meer uit haar schulp lijkt te kruipen valt ook de tweede tegentreffer. Bij een razendsnelle counter sprint Jarchinio Antonia zijn directe tegenstander Delvechio Blackson eruit. Hij legt de bal vervolgens terug op Jamie Jacobs, die het leder eenvoudig binnen kan tikken. In het eerste bedrijf kan Almere City FC daar alleen een goede schotkans voor Shayon Harrison tegenover stellen. 

Joshua Smits zorgt er met uitstekende reddingen op schoten van Isa Kallon en Mühren voor dat het nog even een wedstrijd blijft, maar na een uur zorgt Jacobs met zijn tweede treffer van de middag voor de definitieve beslissing. 

Mees Kaandorp (over) en Youri Loen (doelman keert hard schot) zijn in het restant van de wedstrijd nog wel dreigend en Shayon Harrison weet uit een hoekschop zelfs doel te treffen, maar City slaagt er helaas niet meer in om zich echt terug te vechten in de wedstrijd. Dankzij Joshua Smits – die een hele goede wedstrijd keept – blijft het in de slotfase bij 3-1. Hij brengt uitstekend redding op doelpogingen van Kallon en Calvin Mac-Intosch. 

Cambuur, dat nog altijd ongeslagen is in het eigen stadion, zorgt er zodoende voor dat Almere City zonder punten huiswaarts keert. Volgende week moet de equipe van Molenaar de rug weer rechten wanneer FC Den Bosch op bezoek komt in de Flevopolder.