City FC pakt punt bij Go Ahead Eagles

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd van 2020 gelijkgespeeld. In Deventer hield de ploeg van Ole Tobiasen Go Ahead Eagles op 1-1.

In de eerste helft was het voor de neutrale toeschouwer genieten geblazen in de Adelaarshorst. Het regende kansen over en weer en het was een wondertje dat het na 45 minuten nog 0-0 stond. Eagles kreeg grote kansen, maar doelman Joshua Smits stond zeer attent te keepen. Almere City was via Verheydt dichtbij de 0-1, maar hij kopte op de lat.

In de 2e helft drong de thuisploeg opnieuw aan en moest Smits opnieuw een aantal keren handelend optreden. Toch kwamen de Almeerders 17 minuten voor tijd verrassend op voorsprong: James Efmorfidis mocht op aangeven van Blackson bij de 2e paal de 0-1 binnenschieten. Lang konden de Almeerders niet van de voorsprong genieten, want nauwelijks 2 minuten later mocht invaller Adrian Edqvist de 1-1 binnenwerken. Dit bleek uiteindelijk ook de einduitslag.

Wedstrijdverloop:

93. Wat een paniek: Balker kan ternauwernood de bal uit de doelmond wegwerken. Het b;lijft met hangen en wurgen 1-1.

90. Maarten Pouwels is dichtbij de 1-1 namens de thuisploeg

82. Ahannach komt bij Almere in de ploeg voor Ricardo Kip.

74. Eagles maakt snel gelijk via invaller Edqvist: 1-1