Gemeente: 'Communicatie oud-wethouder Herrema over zonnepark was ongelukkig'

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere erkent dat de communicatie met omwonenden over de aanleg van het zonnepark Zonneveld bij Almere Buiten ongelukkig was.

Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de PVV.

Omwonenden voelden zich overvallen door het nieuws, nadat toenmalige wethouder Tjeerd Herrema er in 2016 over sprak in een interview bij Omroep Flevoland. Hij vertelde toen dat er een zonnepark van 130 voetbalvelden groot zou worden aangelegd tussen de A6 en Almere Buiten ter hoogte van de Spectrumdreef. Buurtbewoners gaven eerder al aan niet te spreken te zijn over de gang van zaken rondom de bouw van het zonnepark en de manier hoe zij daarbij betrokken zijn.

Buurtbewoners gaven ook aan dat de gemeente zich niet gehouden heeft aan de eigen afspraken om burgers zo snel mogelijk bij het overleg te betrekken. De gemeente geeft aan dat dit niet eerder kon, omdat eerst onderzocht moest worden wat geschikte locaties waren voor een zonneveld. Het heeft volgens burgemeester en wethouders geen zin om te discussiëren over gebieden die achteraf niet geschikt blijken.

Onze Ambassadeurs