Flevolanders zoeken massaal op 'mondkapjes kopen' via Google

Geschreven door Redactie

Hoewel het coronavirus nog niet in Flevoland is, nemen inwoners geen enkel risico. Ze zoeken massaal op Google op de term 'mondkapjes kopen'. Dat blijkt uit gegevens van Google Trends. Flevoland is daarmee koploper in Nederland. 

Er zochten 4 keer zoveel mensen op deze term in vergelijking met de provincie Zeeland. Binnen Flevoland zochten afgelopen week vooral Almeerders op mondkapjes, gevolgd door mensen uit Lelystad en Dronten. Daarnaast zoeken Flevolanders veel op termen als: virus, mondkapjes kopen Kruidvat en symptomen coronavirus.  

De mogelijke uitbraak van het coronavirus houdt Nederland al lange tijd in zijn greep. Gisteren werd er in Emmeloord tijdelijk een gezondheidscentrum gesloten vanwege een verdenking van corona. De man bleek last te hebben van benauwdheidsklachten.