Niet attractief, wel effectief: Jong wint in Veenendaal

Een effectief Jong Almere City FC heeft in een niet al te enerverende wedstrijd in de Derde Divisie Zaterdag weten te winnen van VV DOVO. Op het Veenendaalse Sportpark Panhuis werd het 1-2 dankzij Almeerse goals van Noah Abid en Kyvon Leidsman.

De eerste helft is er al niet bepaald één met een hoge amusementswaarde. Beide teams krijgen slechts een paar kansjes. Namens City is Jelle Goselink met een schamp-kopbal nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij ziet hoe de bal naast gaat. Ook Guiliano With kan namens Jong een doelpunt maken, maar hij vergeet in het omspelen van de doelman om de bal mee te nemen. Wat de Almeerders niet lukt – scoren – gaat de Veenendalers in eerste instantie beter af. Een aantal afstandsschoten van Quincy Arends treffen weliswaar nog geen doel, maar even later schiet Kevin Schmidt in een één-op-één de bal alsnog binnen.

In de tweede helft duurt het lang voor het spelbeeld echt veranderd. Beide teams hebben de verdediging goed op orde en dat zorgt er voor dat de wedstrijd lang weinig grote kansen kent. Alleen Jelle Goselink krijgt kort na rust nog een kans, hij schiet van dichtbij naast. Twintig minuten voor tijd komt er weer wat meer leven in de wedstrijd, ingeluid door een afstandsschot van Simon van Zeelst dat klemvast wordt gepakt door doelman Stijn Keller. Ook Quincy Arends krijgt de kans DOVO definitief aan de zege te helpen maar hij schiet uit een voorzet hard naast.

En ook voor VV DOVO geldt deze middag de aloude voetbalregel dat wie zelf kansen laat liggen vanzelf een tegendoelpunt om de oren krijgt. Een kwartier voor tijd schiet Noah Abid na een streep van een voorzet van Rogier Benschop de bal beheerst langs de Veenendaalse doelman Sebastian van der Sman. Het blaast nieuw leven in het spel van de ploeg van Florian Wolf en vlak voor tijd resulteert dat ook nog in de 1-2. Invaller Kyvon Leidsman staat aan het einde van een rappe aanval als hij de bal hard binnenschiet.

Die voorsprong komt in de slotminuten niet meer in gevaar. Dankzij deze overwinning in Veenendaal stijgt Jong Almere City FC naar de achtste plaats in de Derde Divisie Zaterdag. Komend weekend speelt Jong een thuiswedstrijd tegen DVS’33 uit Ermelo. Dat duel vangt om 15.00 uur aan, de toegang is gratis voor seizoenkaarthouders. Losse tickets kosten vijf euro.