Vegan lifestyle

Geschreven door Redactie

Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het vermijden van dierlijke producten. Veganisten vermijden dan ook dierlijke producten en diensten. Dit omvat producten die afkomstig zijn van het lichaam van een dier of vervaardigd zijn door een dier.  

Veganisten eten plantaardig, maar veganisme gaat over meer dan het volgen van een plantaardig dieet. Ook consumeert een veganist geen plantaardige producten waarbij dieren gebruikt zijn. Denk hierbij aan producten die op dieren getest zijn of geproduceerd zijn met dierlijke hulpstoffen, zoals wijnen die geklaard zijn met gelatine of vislijm. Daarnaast eten veganisten uiteraard ook geen vlees, vis, zuivel, eieren, honing, gelatine, dierlijke e-nummers en andere producten waar deze dierlijke producten in zijn verwerkt.  

Een uitgebalanceerd en plantaardig voedingspatroon biedt alle voedingsstoffen om gezond en energiek te blijven. Door plantaardig te eten verklein je de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diverse andere ziekten. Plantaardige voeding bevat bovendien geen cholesterol en minder verzadigde vetten. 

 


Onze Ambassadeurs