DPD Eredivisie Squash WOENSDAG 4 maart (19.30 uur) : RIXAX SQUASH ALMERE vs CS DRACHTEN

Geschreven door Redactie

De Eredivisie heeft nog 5 wedstrijden staan op het programma en waar vele teams dachten dat ze rustig konden free wheelen naar het einde van de competitie, is het omgekeerde het geval.  Twente en Victoria gaan uitmaken wie de landskampioen gaat worden. Maar het degradatiespook ligt dus nu op de loer voor maar liefst 6 teams. Nummer drie van de ranglijst is Meersquash met 60 punten en de huidige rode lantaarn drager is Beverwijk met 48 punten. Dat verschil is dus in 1 wedstrijd te dichten. Door de zware nederlaag afgelopen ronde tegen koploper Twente is RIXAX Almere  zijn veilig status verloren. Het team staat nu weer op de 7e plek en zit dus weer volop in de strijd om te handhaven.    

Aanstaande woensdag ontvangen we  huidige nummer vier, CS Drachten. Vooraf een van de titel favorieten maar intussen staat bij hun ook de blik naar de onderste regionen van de ranglijst. Indien RIXAX Almere wint dan is de kans aanwezig dat de Friezen worden gepasseerd op de ranglijst. Sterker nog, zelfs de 3e plek is dan mogelijk gezien het programma van de concurrentie.  Echter het blijft sport en het balletje is rond, dus per wedstrijd gaan we het bezien. Om te kunnen handhaven in de Eredivisie squash moeten we 1 club onder ons houden en de komende wedstrijden zijn dan ook cruciaal in de strijd om lijfsbehoud. Feit is dat bij winst er een belangrijke stap aangaande lijfsbehoud kan worden gezet, maar dat was ook enkele weken ook het geval.  

WERELD TOPPERS IN HET CENTRUM 

RIXAX Almere gaat in zijn sterkst mogelijke opstelling spelen en dat betekent dat de  nummers 1 en 2 van de selectie spelen. De 27 jarige Schot, Greg Lobban is de kopman. Zijn landgenoot Alan Clyne gaat zijn debuut voor het team maken. Onze nummer drie is Marc ter Sluis. Echter ondanks deze sterke opstelling is de winst niet zeker. Teammanager van Drachten Sipke Wiersma heeft de intentie om met Raphael Kandra en Youssef Soliman te komen.  Dat zou betekenen dat er vier top 40 van de Wereld hun opwachting gaan maken en dat de vorm van de dag bepalend zal zijn. Ook de wedstrijd tussen de Nederlandere Marc ter Sluis en Thijs Roukens is aan elkaar gewaagd.  

VOORBESCHOUWING 

Deze is dus lastig te voorspellen op basis van rankings. Iedereen is aan elkaar gewaagd, alleen in de eerste wedstrijd is Marc ter Sluis licht de favoriet t.o.v. zijn tegenstander Thijs Roukens. Al verkeert de Friese speler wel in een goede vorm, gezien zijn 3e plek onlangs bij een PSA toernooi. Echter Marc werd in datzelfde toernooi tweede, dus we gaan uit van een winst van Almere op positie drie. In  wedstrijd twee tussen de beide nummers 1 van de teams gaat de ervaren Schot Lobban het opnemen tegen Duitser Raphael Kandra. Een supersnelle en atletische squasher met een Duitse winnaars mentaliteit. Dat wordt dus een spannende en zware wedstrijd, maar Lobban heeft al laten zien dat hij niet voor niets de nummer 1 van Almere is. Ook hier een verwachte winst voor Almere. Dan een wedstrijd die in het voordeel is van Drachten. Youssef Soliman staat op de 33e plaats op de Wereldranking, maar heeft een top 15 niveau. Deze week versloeg de Egyptenaar in Chicago bij een 250.000 dollar PSA toernooi de nummer acht van de wereld en landgenoot Marwan Elshorbagy. Hij staat nu in de kwartfinale en bij het bereiken van de halve finale zal hij zeker niet kunnen spelen. Voor de neutrale toeschouwer wellicht spijtig, echter de RIXAX Almere fan en ondergetekende zal er geen traan om laten. 

Bij winst is de strijd om lijfsbehoud zeker niet gespeeld. Alle teams zullen de in de eindfase met hun beste spelers gaan komen. De squashliefhebber zal aan zijn trekken komen aangaande topsquash kijken in de Nederlandse Eredivisie 


Onze Ambassadeurs