LelySTART 2020 afgelast

Geschreven door Redactie

Het Lelystadse festival LelySTART is voor dit jaar afgelast. Dat laat de organisatie weten. Het gratis festival zou in september gehouden worden.

Het Agora Theater, Poppodium Corneel, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing organiseren al een aantal jaar het festival. Er werd al hard gewerkt aan de programmering van de komende editie, laat de organisatie weten.

"Echter door de onzekere toekomstverwachting is het financiële risico te groot om de organisatie voort te zetten", staat te lezen in een verklaring die de organisatie woensdag naar buiten heeft gebracht. "Daar komt bij dat er met anderhalve meter afstand geen bruisend festival neergezet kan worden. Dit alles gaat ten koste van de kwaliteit en dus kan de organisatie niet voldoen aan de verwachtingen van het publiek. Zij betreurt het besluit, maar is ervan overtuigd dat dit de enige juiste keuze is."

De organisatie gaat zich nu richten op de editie van LelySTART volgend jaar.