Recyclingperrons in Almere tijdelijk langer open

Geschreven door Redactie

Vanwege grote drukte bij de recyclingperrons van de gemeente Almere, gaan de perrons vanaf maandag 8 juni tot en met zaterdag 29 augustus 2020 tijdelijk langer open. Je kunt dan op maandag, vrijdag en zaterdag tussen 8.00 - 18.00 uur je afval komen brengen. Daarnaast opent de gemeente Almere een speciale ‘tuinstraat’ bij recyclingperron Almere Buiten voor je tuinafval.  

Deze tijdelijke verruiming van de openingstijden is om de wachtrijen bij de perrons te verminderen.  

Openingstijden 8 juni – 29 augustus 

  • Maandag: verruimde openingstijden 8.00 – 18.00 uur 
  • Dinsdag, woensdag en donderdag - normale openingstijden 9.00 – 17.00 uur 
  • Vrijdag en Zaterdag: verruimde openingstijden 8.00 – 18.00 uur 

Als je aan het einde van dag komt, kan het gebeuren dat de wachtrij voor een perron zo lang is, dat de verkeersregelaar je vraagt om op een ander moment terug te komen. De rij kan dan niet binnen de openingstijden verwerkt worden. De gemeente snapt dat dit heel vervelend is en proberen deze situatie zoveel mogelijk te voorkomen.  

Tijdelijke ‘tuinstraat’ bij Recyclingperron Almere Buiten  

Vanaf maandag 8 juni kan je terecht bij recyclingperron Almere Buiten met uw tuinafval in de speciale ‘tuinstraat’. Verkeersregelaars leiden u naar de juiste plek, zodat je niet in de algemene wachtrij van het perron hoeft te staan. Bij deze zogenoemde ‘tuinstraat’ kan je je zand, groenafval, B/C hout, steen en puin kwijt.  

Tip: Als je naast tuinafval ook ander afval (grofvuil) meeneemt, zult u ook in de algemene wachtrij plaatsnemen. Kom daarom voor overig afval apart naar het perron te komen. Of maak een afspraak voor het laten ophalen van je grofvuil.