Forza Almere komt haar leden tegemoet

Geschreven door Redactie

Voetbalvereniging Forza Almere heeft alle begrip voor haar leden die nog in afwachting zijn wanneer er weer gevoetbald kan worden. Tot nu toe kunnen de leden alleen volgens de maatregelen van de Gemeente Almere en het RIVM onderling trainen. Dit is tot en met 18 jaar vrij maar voor de senioren geldt de 1.5M regelgeving. Of er wel of niet weer competitie en/of bekerwedstrijden gevoetbald kan worden per september hangt natuurlijk van alle ontwikkelingen af. Wanneer er een tweede corona-golf komt dan zal alles wellicht blijven zoals het nu is maar terug in een halve lock-down kan ook.

"Deze onzekerheden bij onze leden is gewoon uitermate vervelend. Natuurlijk is iedereen het eens met de maatregelen, maar onze voetballertjes willen zo graag weer voor de punten voetballen", aldus voorzitter Ernesto Romano. De voetbalvereniging komt daarom haar leden tegemoet met een contributie aanpassing voor komend seizoen.

Leden kunnen ervoor kiezen om de helft van de contributie voor 1 september te betalen. Mocht er in september gevoetbald gaan worden dan moet de andere helft voor 1 januari 2021 zijn overgemaakt. Mocht er een tweede corona golf komen en er kan zowel niet getraind als gevoetbald worden, dan hebben de leden alvast het tweede deel van het seizoen betaald. Mocht een tweede golf uitblijven maar kan er niet gevoetbald worden, dan wordt er een deel van de eerste betaling gecompenseerd naar de leden.

De voorzitter hoopt natuurlijk dat de leden ervoor kiezen om de volledige contributie over te maken, dat is goed voor de club en kunnen zij ook blijven investeren in trainingsmaterialen. Romano zegt, "het gaat goed met de vereniging, bijna geen uitschrijvingen en er komen een aantal nieuwe teams bij na de zomer. Enorm mooi dit vertrouwen maar dan ben je eigenlijk ook verplicht om met huidige situatie mee te denken met de leden".

Of, en wat andere Almeerse voetbalverenigingen gaan doen is nog niet duidelijk, wellicht hebben zij ook al een alternatieve afspraak gemaakt met hun leden of gaan zij dit voorbeeld volgen.


Onze Ambassadeurs