Aantal kinderen dat thuisblijft flink afgenomen

Geschreven door Redactie

Het aantal basisschoolleerlingen dat in Almere tijdens de coronacrisis thuisblijft neemt flink af. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente. Deze week zitten 177 kinderen niet in het klaslokaal, tussen 18 en 29 mei lag dat aantal nog ruim boven de 600. 

Vanaf vorige week daalde het aantal naar 483 en deze week dus naar 177. 

Almere telt dit schooljaar op de basisscholen 23.717 leerlingen tussen de 4 en 12 jaar. Het percentage thuisblijvers ligt deze week op 0.75 procent. 

Cijfers andere gemeenten 

De andere Flevolandse gemeenten laten weten geen cijfers over de afgelopen weken te hebben. 

Minister Arie Slob heeft aangegeven dat scholen zelf contact met de ouders moeten opnemen als leerlingen thuis worden gehouden in verband met het coronavirus. Een melding bij de leerplichtambtenaar hoeft dan niet, tenzij ze er niet uit komen samen.

Onze Ambassadeurs