Chris Wiersma zwaait af als directeur bibliotheek

Geschreven door Redactie

Chris Wiersma heeft deze week afscheid genomen als directeur van de bibliotheek in Almere. Door de afscheidsbijeenkomst sloot de bibliotheek haar deuren dan ook eerder.

Na ruim 30 jaar in de bibliotheeksector, waarvan 14 jaar als directeur van de bibliotheek in Almere, gaat Wiersma met pensioen. Voorafgaand aan zijn periode in Almere was Wiersma onder andere drie jaar werkzaam als directeur van PBC Utrecht (nu BiSC) en van 1989 tot 1999 als directeur van de Openbare Bibliotheek Groningen.

Chris Wiersma trad in 2006 aan als directeur van de nieuwe bibliotheek Almere. Tijdens zijn directeurschap kreeg de bibliotheek een nieuwe centrale vestiging aan het Stadhuisplein, die werd ontworpen door architectenbureau Meyer en Van Schooten. De in 2010 geopende bibliotheek werd al in het openingsjaar bekroond met de titel Beste Bibliotheek van Nederland. De nieuwe bibliotheek heeft verder nog vestigingen in Almere Haven, Almere Buiten en Almere Poort.Onze Ambassadeurs