FlevoMeer Bibliotheken gaan weer open

Geschreven door Redactie

De FlevoMeer Bibliotheken gaan donderdag weer open voor publiek. Maandag was nog niet zeker of het door kon gaan omdat er nog veel geregeld moest worden. Nu is de kogel definitief door de kerk.

"Alle medewerkers zien er erg naar uit om na vijf maanden sluiting publiek te mogen ontvangen. Bezoekers zijn van harte welkom voor het lenen van boeken, het lezen van de krant, te studeren en te werken", zegt een woordvoerder van de bibliotheek. De openingstijden zijn hetzelfde als voor de coronacrisis. Bezoekers met vragen kunnen van te voren bellen.

Maandag zei de directeur dat besproken werd of donderdag haalbaar is. Op die datum mag van de overheid de bibliotheek weer open. Er wordt gewerkt met een registratieplicht en een maximaal aantal bezoekers. Ook wordt bij de ingang een gezondheidscheck gedaan.

De FlevoMeer Bibliotheken zijn gevestigd in alle Flevolandse gemeenten, behalve Almere. In die stad was maandag al bekend dat de bibliotheken donderdag weer opengaan.

Onze Ambassadeurs