Voor schoolcampus Almere is 8 miljoen nodig

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere heeft een aanvraag van 8 miljoen euro ingediend bij het Rijk voor een nieuw te bouwen schoolcampus en meer dan 1000 woningen in het stadscentrum. Het geld moet komen uit een pot die speciaal bedoeld is voor steden die willen helpen de woningnood in Nederland het hoofd te bieden.

Vijf andere gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam hebben ook geld aangevraagd, in het kader van de landelijke 'Woningbouwimpuls'. In totaal heeft het Rijk een miljard euro te verdelen over de aanvragers. Andere gemeenten die meedoen zijn onder meer Purmerend en Zaanstad. De aanvraag van alle MRA-gemeenten bij elkaar bedraagt zo'n 90 miljoen euro. Zonder deze landelijke bijdrage kan een derde deel van de plannen niet doorgaan. 

Volgens wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling in Almere Maaike Veeningen is een nieuwe campus een enorme boost voor studenten die in Almere willen wonen en studeren. Daarnaast is het volgens haar ook een belangrijke ontwikkeling voor de binnenstad. 

De campus moet direct naast station Almere Centrum gebouwd worden. De woningen moeten komen op het Festivalplein en op Landdrostdreef, die hiervoor wordt aangepast. In 2025 moeten de campus en de woningen klaar zijn.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?