IVN Fietsexcursie, thema bomen

Geschreven door Herbert Koster

Op zondag 26 juli organiseert IVN Almere een bijzondere bomenfietsroute.

Ze starten om 11.00 uur op stadslandgoed de Kemphaan bij de IVN bomentuin aan de Kemphaanlaan waar ze eerst een kort bezoekje doen aan de omgeving.

De fietsroute eindigt in het arboretum Muzenpark in de Muziekwijk. Duur van de excursie is ongeveer 3 uur. Het wordt een corona-veilige fietstocht door Almere en we bezoeken 'bomen met een verhaal'. 

Tijdens de fietstocht wordt regelmatig stilgestaan bij de kleine geschiedenis van bomen die je op de route tegenkomt. Ken je het verhaal van Klein Duimpje, de berk van het Bivak, de Booteiken of de Allerdiksteboom?

Geïnteresseerd? Meldt u dan aan via ivnalmere@yahoo.com voor de fietsexcursie. Om ons aan de RIVM-richtlijnen te kunnen houden, bedraagt het maximaal aantal deelnemers voor deze excursie 15 personen. Deelname aan de excursie is daarom alleen mogelijk na aanmelding. Als het maximaal aantal deelnemers is bereikt, is deelname niet meer mogelijk. 

De deelname kost € 5,00 per persoon en is voor leden van het IVN gratis. Zorg voor kleding die bij de weersgesteldheid horen. Deelnemers ontvangen een bevestiging.

Voor meer informatie en voor de speciale corona spelregels bij onze activiteiten: www.ivn.nl/afdeling/almere

Onze Ambassadeurs