'Wil je een huis verkopen, dan moet je het nu doen'

Geschreven door Redactie

Het gaat goed met de huizenmarkt in Flevoland.

Een verkoper kan veel vragen voor z’n huis omdat het aanbod niet heel groot is en kopers profiteren van de gunstige rente.

Met name huizen rond de twee tot drie ton doen het goed, merkt Rico Mijsen van Flevo Makelaars. Kopers zijn vooral mensen met een vaste baan bij de overheid of bedrijven. 

"Wil je een huis verkopen, dan moet je het nu doen", vertelt Mijsen enthousiast. "De markt is goed, er is vraag naar koopwoningen en je kunt goed geld verdienen." Er wordt ook behoorlijk boven de vraagprijs geboden: tien tot vijftien procent is de schatting en soms zelfs hoger. 

In Almere gaat het goed met de verkoop van huizen, maar niet alleen daar. "Eigenlijk is heel Flevoland populair", vervolgt Mijsen opgetogen. "In Zeewolde gaat het goed, Lelystad heeft nog een inhaalslag te maken ten opzichte van Almere, maar zit ook in de lift. In Dronten gaat het iets minder, maar we mogen niet klagen." 

Zoals bekend worden veel huizen in Almere gekocht door mensen uit Amsterdam en de randstad. "Dat komt vooral omdat in Amsterdam amper wat te koop is", zegt Mijsen. Volgens hem is het grootste deel van de kopers nog steeds wel Almeerder. 

Corona heeft er voor gezorgd dat makelaars harder moeten werken. Geen kijkdagen meer met groepen mensen, maar veel online bezichtigingen en er moet veel gepland worden. Op de huizenmarkt heeft corona vooralsnog geen invloed. "Maar je weet natuurlijk niet wat een tweede coronagolf gaat doen met de economie", geeft Mijsen toe. "Daarom is ook het beter om nu een huis te kopen dan te wachten."

Onze krant nog niet ontvangen?