OM eist taakstraf voor aanrijden scholieren op fietspad

Geschreven door Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, geëist tegen een Almeerder die twee jaar geleden twee fietsers aanreed.

Een van de slachtoffers raakte daarbij zwaargewond.


Het ongeval vond plaats op de Televisieweg in Almere op 7 juni 2018. De nu 71-jarige automobilist reed de scholieren op een fietspad aan. Hij zou te hard hebben gereden en geen voorrang hebben verleend. Een van de fietsers werd met een hersenbloeding en vele botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. In de rechtbank zei de vader dat zijn zoon heeft gevochten voor zijn leven. De tiener had daarna maanden revalidatie nodig om te herstellen. De tweede fietser kwam er met forse schaafwonden vanaf.


Verblind door zon

De automobilist zegt dat hij kort verblind was door de laagstaande zon en dat hij de fietsers daarom niet zag. Zijn advocaat voegt daaraan toe dat de haaientanden op het wegdek versleten waren en dat de situatie daardoor minder duidelijk was. Ook reed de jongen die zwaargewond raakte volgens de advocaat met elektrische ondersteuning. Mogelijk reed hij snel en zag de automobilist hem daarom te laat.


De officier van justitie vindt dat de man onoplettend en onvoorzichtig heeft gehandeld. Uit onderzoek is gebleken dat hij zeker 41 kilometer per uur reed, terwijl daar 30 is toegestaan. Het OM wil daarom ook dat de man zijn rijbewijs een half jaar wordt geschorst als hij nog eens de fout in gaat.


Het vonnis volgt begin september.

Onze Ambassadeurs