Doelstelling Almere City: promotie naar eredivisie

Geschreven door Redactie

Dit weekeinde begint het seizoen 2020-2021 in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC begint zondagavond met een thuiswedstrijd tegen MVV uit Maastricht. De Almeerse profclub heeft dit seizoen als doelstelling om naar de eredivisie te promoveren.

Algemeen directeur John Bes: "De concrete doelstelling is gewoon promoveren, waarbij we ook moeten zeggen dat als we bij de eerste vijf ploegen eindigen, dat daar ook tevredenheid bij past. Ik verwacht een prominente rol voor ons. Ik vind ook dat het tijd wordt dat we ons in de Top 5 melden en dan bij voorkeur een heel seizoen lang, dat verwacht ik ook", aldus Bes.

Komend seizoen is het laatste jaar van het ambitieuze 5-jarenplan van Almere City FC waarbinnen gepromoveerd moet worden naar het hoogste niveau. Mocht dit niet lukken dan is er volgens directeur Bes nog geen man over boord: "Als het niet lukt, dan is dat balen. Dan hebben we misschien die wedstrijd verloren om maar in sporttermen te blijven. Maar als wij aan de onderkant ieder jaar op alle fronten beter worden, dan kan je die lijn doortrekken en dan gebeurt het volgend jaar of het jaar daarna. Maar 'first things first': dit seizoen gaan we gewoon proberen te promoveren", aldus algemeen directeur John Bes.

Onze Ambassadeurs