Almere City FC O21 maakt zich op voor topduel

Geschreven door Redactie

Zaterdag treedt Almere City FC O21 aan voor alweer haar derde competitieduel op het hoogste niveau. Nadat de eerste twee wedstrijden werden gewonnen staat City daar nu bovenaan en laat nou net de enige medekoploper, NAC Breda, de gang naar het Yanmar Stadion maken.

Van tevoren werd City O21 aangemerkt als één van de potentiële laagvliegers in de Eerste Divisie 1A, zoals de competitie officieel heet, maar na twee speeldagen blijkt voorlopig het omgekeerde. In de eerste wedstrijd werd in Den Haag met goed voetbal ADO met 2-3 verslagen en in het tweede competitieduel werd in eigen huis met nog beter voetbal NEC Nijmegen met 4-0 van de mat geveegd.


Maar ook NAC Breda kende een uitstekende seizoenstart. In de eerste speelronde wonnen de Brabanders namelijk in Rotterdam met 2-4 van titelfavoriet Feyenoord. De tweede wedstrijd van NAC O21 werd nipt gewonnen van SC Heerenveen, in eigen huis werd het 1-0. 


Op doelsaldo staat de ploeg van hoofdtrainer Hedwiges Maduro nu op de eerste plaats in de competitie. Met een gelijkspel blijft de koppositie dus behouden, maar de oudste jeugd uit de Ruitenheer Football Academy is zonder twijfel hongerig naar meer. En gezien de resultaten van de afgelopen week lijkt niets onmogelijk. 


Het duel wordt in Almere op het Academy Veld gespeeld en is gratis te bezoeken. Kom dus vooral langs en moedig de voetbalhelden van de toekomst aan in hun strijd op weg naar Eredivisiesucces! 



Onze Ambassadeurs