Een kijkje in de toekomst op stadslandgoed De Kemphaan

Geschreven door Redactie

Stadslandgoed de Kemphaan biedt de jeugd op zondag 4 oktober van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje in de toekomst.

Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Verplaatsen we ons in vliegende auto's? En wat eten we eigenlijk in de toekomst? En hoe verandert de natuur in de toekomst? Met gave theatervoorstellingen, een heuse escaperoom en futuristische workshops, waan je je op de Kemphaan een dag in de toekomst.

Verspreid over het Stadslandgoed zijn er twee theatervoorstellingen. Om 12.30 en 14.30 uur start de voorstelling van ‘Baas in het bos’. Dit is een muzikale voorstelling over de veranderende natuur. Buurmans keukenparade is een heerlijke voorstelling die start om 12.30 en 14.30 uur. Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst.

Elk uur start er een nieuwe ronde in de escaperoom: de Klimaatpiraat! Wat is klimaatverandering? En hoe kun jij er iets tegen doen? In deze spannende escaperoom moet je dat te weten komen én duidelijk maken aan de klimaatpiraat Jeffrey, een meedogenloze zakenman.

Ook zijn er een aantal workshops te doen op het terrein van de Kemphaan! Denk bijvoorbeeld mee hoe de stad van de toekomst er uit moet komen te zien bij Vesna van GroenTopia. Of ga met Erik Fakkeldij aan de slag om voertuigen van de toekomst te maken, zijn ze een fantasie of kunnen ze werkelijkheid worden? Bij Kip & Ei restaurant Dubbel-Op krijg je een kijkje in de keuken van het eten uit de toekomst: insecten! Durf jij het aan?

Stad & Natuur neemt gepaste maatregelen t.a.v. corona. De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken op het Stadslandgoed. Trek dus goede schoenen aan. Er is een maximum aantal mensen dat kan deelnemen aan theater/workshops, iedereen moet handen vooraf desinfecteren en tussen huishoudens/volwassenen moet minimaal 1,5 meter afstand gehouden worden.

Check alle informatie over het programma op www.stadennatuur.nl. Toegang tot het terrein is gratis. Voor een aantal activiteiten vragen ze een kleine bijdrage.

Onze Ambassadeurs